Zahabu

500 gramStockholm Roast

Availability: Out of stock

209 kr

Ett tvättat och soltorkat kaffe från Kenya. Lätt i kroppen, krispig med en behaglig syra, hög sötma och milda toner av svarta vinbär och ros.

  • Ursprung: Nyeri, Kenya.
  • Producent: Kooperativet societies Nyeri – Kirinyaga (ca 1000 småbrukare).
  • Processmetod: Tvättat, fermenterat och soltorkat.
  • Underart: SL28/SL34.
  • Skörd: Januari-februari.
  • Övrigt: Bönorna har Stockholm Roast köpt från förädlingsstationen Zahabu, som ligger i regionen Nyeri. Efter skörd fermenteras bären i stora vattentankar mellan 2-4 dagar beroende på temperatur, för att därefter tvättas och slutligen soltorkas kaffet 10-14 dagar. Förutsättningarna för att odla och förädla ett riktigt bra kaffe är de bästa: Hög höjd (700-1900 meter över havet),  fuktigt klimat och en vulkanisk mineralrik jord. 


     

Smakkaraktär:
En klassisk Kenyank profil: lätt i kroppen, krispig med en behaglig syra, hög sötma och milda toner av svarta vinbär och ros.
Beredning:
Brygg, Aeropress, Chemex, Sifon, Porslinsfilter
Ursprung:
Kenya
Producent:
Uppgift saknas.
Gård:
Uppgift saknas.
Processmetod:
Uppgift saknas.
Underarter:
Uppgift saknas.
Skörd:
Uppgift saknas.
Zahabu